Sarajevo 25.8 °C Srijeda 25.04.


18.12.2017. / 17:36h Politika - Fadil Novalić

''Nije tačno da nisam htio primiti predstavnike policije''

''Nije tačno da nisam htio primiti predstavnike policije''
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je danas da nije tačno da se nije želio sastati s predstavnicima policije danas.

On je dodao da je bio izvan ureda podsjetivši da je i ranije u nekoliko navrata učestvovao u pregovorima sa sindikatima policije.

''Više puta sam učestvovao u pregovorima sa sindikatima policije. Žao mi je što tokom tih sastanaka nismo uspjeli da postignemo dogovor. Nije tačno da danas nisam htio primiti predstavnike policije. Kao svaki drugi dan bio sam na poslu, ovaj put izvan mog ureda. Također, ovom prilikom želim podsjetiti sindikate da prošli put upravo oni nisu pristali na sastanak'', kazao je Federalni premijer.

Podsjećamo, pregovarački tim sindikata policijskih službenika, koji su se danas u velikom broju okupili ispred zgrade Vlade FBiH, saopštio je da ih ni nakon sat vremena čekanja niko od predstavnika vlasti nije primio na razgovore.

Mirza Hadžiabdić, predstavnik Sindikata policije Kantona Sarajevo, izjavio je da s predstavnicima policijskih službenika nije htio razgovarati ni premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ali ni federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

(Vijesti.ba / N1)