Sarajevo 14.2 °C Petak 27.04.


18.12.2017. / 15:16h Politika - Sastanak Povjereništva stranke

Salkić: Na proljeće će biti izabran predsjednik SDA Srebrenica

Salkić: Na proljeće će biti izabran predsjednik SDA Srebrenica
Potpredsjednik Rebublike Srpske Ramiz Salkić danas je boravio u Srebrenici i tom prilikom održao sastanak s koalicionim partnerima o funkcioniranju skupštinske većine u ovoj općini.

- Zaključili smo da skupštinska većina treba da nastavi da radi, jer je pokazala svoju opravdanost. Naravno, postoje stvari oko kojih treba obaviti dodatne razgovore. Na nekin način nezadovoljni smo odnosom i pokušajem načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića da kod Bošnjaka on odabire ljude s kojima će raditi, te time stvara jednu vrstu paralelizma. I drugi koalicioni partneri imaju svoja nezadovoljstva, vidjet ćemo kako će to u narednom periodu izgledati - kazao je Feni Salkić. 
 
Pored sastanka s koalicionim partnerima, potpredsjednik Salkić je danas održao sastanak Povjereništva stranke SDA Srebrenica na kojoj je konstantiran završetak procesa reevidencije članstva. 
 
- Reevidentrialo se preko 400 članova u Srebrenici i to je dobro, ti članovi će učestovati u izbornom procesu u narednom periodu u mjesnim ograncima, a na proljeće će biti održana Skupština stranke na kojoj će biti izabran predsjednik stranke SDA Srebrenica - istakao je Salkić. 
 
Inače, u Srebrenici 26. decembra ove godine bit će održana Tematska sjednica, a nakon nje i redovna.
 
Na Tematskoj sjednici odbornici će razmatrati Prijedlog budžeta za narednu godinu i Odluku o izvršenju budžeta za 2018.godine. 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!