Sarajevo 24 °C Petak 20.07.


18.12.2017. / 13:32h BiH - Saopćenje FUP-a

U akciji KAT uhapšeno osam osoba na području općine Kakanj

 U akciji KAT uhapšeno osam osoba na području općine Kakanj
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Kakanj, u cilju realizacije operativne akcije kodnog naziva KAT, vezano za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom današnjih aktvnosti, a po naredbi Općinskog suda u Kaknju vrše se pretresi na osam lokacija na području općine Kakanj, te je uhapšeno osam osoba: K.M. (1981.), Č.O. (1981.), M.M. (1990.), K.Đ. (1988.), H.E. (1985.), V.E. (1989.), B.M. (1986.) i A.Z. (1988.) svi iz Kaknja.
 
Iz FUP-a napominju, da su policijski službenici te uprave u prethodnom periodu, a u okviru te istrage, pored navedenih, uhapsili još sedam osoba.
 
Kod navedenih osoba je prilikom pretresa pronađeno cca. kilograma opojne droge „Amfetamin“, određena količina opojne droge „canabis sativa L“, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmenim krivičnim djelom.
 
Osobe koje su danas lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
 
U sklopu navedenih aktivnosti, angažovana je i Poreska  uprava FBiH, koja će u okviru svoje nadležnosti izvršiti kontrolu jednog ugostiteljskog objekata u Kaknju u kojem su se organizovale igre na sreću, a koji su osumnjičeni koristili za preprodaju opojne droge.
 
Prilikom realizacije navedenih aktivnosti asistenciju pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
 
Tehničku podršku u realizaciji operativne akcije „KAT“ pružala je SIPA, saopćeno je iz FUP-a.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!