Sarajevo 14.2 °C Petak 27.04.


18.12.2017. / 00:30h Loš - Problematično stanje

Oštećeni studentski objekti

Oštećeni studentski objekti
Situacija u paviljonima jedan i dva Studentskog centra "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci je problematična, nakon što su oštećeni u nedavnom nevremenu.

Iz uprave tvrde da su uspjeli zaustaviti dalje propadanje objekata u koje je prodrla kiša, nakon što je vjetar oštetio njihove krovove.
 
Studentima, koji su bili smješteni u ova dva objekta, kako je najavio danas direktor banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" Zoran Babić, od subote, 23. decembra bit će ponuđeno da se usele u treći paviljon, dok se narednih 10 do 15 dana može očekivati sanacija krovova paviljona jedan i dva.
 
U nevremenu je oštećen i krov trećeg paviljona, a trenutno se, kaže, završavaju radovi na postavljanju krova, koji bi trebao biti pokriven crijepom u srijedu, a u petak, 22. decembra bit će završno čišćenje i sanaciji oštećenih soba.
 
Babić je rekao da je odlučeno da se maksimalno iskoriste kapaciteti paviljona tri i četiri, a zbog prebukiranosti predložio je da se smanje cijene smještaja za svakog korisnika tih paviljona, što je podržao i Upravni odbor Studentskog centra.
 
Krajnji rok za sanaciju dvaju objekata studentskog centra je 31. mart naredne godine, a studentima koji neće biti smješteni u "studenjake“ bit će ponuđen alternativni smještaj, o čemu će se naknadno donijeti odluka. 
 
Iz SDS-a su danas optužili upravu Studentskog centra da je odgovorna za ogromnu štetu u Studentskom centru, jer nisu na vrijeme reagovali zbog čega je došlo do poplave u objektima, nakon što je vjetar na njima oštetio krovove.
 
Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Davor Šešić je dodao da je epilog tog nemara 1.000 studenata bez smještaja.
 
-U pitanje je dovedena njihova studentska godina i rad Univerziteta u Banjoj Luci, ukoliko studenti budu odsutni sa predavanja. Osim toga roditelji studenta koji su bili smješteni u Studentskom centru će biti izloženi ogromnim troškovima jer će morati plaćati smještaj dok ti objekti ne budu stavljeni u upotrebu - rekao je Šešić novinarima u Banjoj Luci.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Podijeli ovaj članak