Sarajevo 25.8 °C Srijeda 25.04.


17.12.2017. / 12:19h Ljepota i Zdravlje - "Journal of Sex Research"

Koliko je potrebno vremena da žene maksimalno uživaju

Koliko je potrebno vremena da žene maksimalno uživaju
Istraživanja su dokazala da seks prosječno traje između 5,5 i 7,5 minuta. Međutim, da li je to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između 5,5 i 7, 5 minuta, ne uključujući predigru, važnu za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivisati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose sa voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sam seksualni čin traje duže.

Istraživanje magazina Journal of Sex Research otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije.

"Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći pa ćete samim tim lakše postići orgazam", savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još