Sarajevo 25.8 °C Srijeda 25.04.


12.12.2017. / 13:07h Crna hronika - Granična policija BiH

Otkrivena nova grupa ilegalnih migranata

Otkrivena nova grupa ilegalnih migranata
Službenici JGP-a Trebinje na autobuskoj stanici u Bileći 12.12.2017. kontrolom osam stranaca utvrdili su da je riječ o tri Alžirca, tri Pakistanca, Marokancu i Palestincu koji su ilegalno ušli u BiH. Ilegalni migranti prekršajno su procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Lišeni slobode prema potragama  
 
Službenici Jedinice granične policije Zvornik 12.12.2017. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj prilikom ulaska u BiH lišili su slobode tridesetčetverogodišnjeg državljanina Srbije. Utvrđeno je da M.M. potražuje Stanica javne bezbjednosti Zvornik zbog krivičnog djela „ubistvo“. Predat je službenicima PU Zvornik.  
Pripadnici JGP-a Brod 12.12.2017. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode pedesetjednogodišnjeg državljanina Srbije i BiH zbog krivičnog djela „šumska krađa“. M.M. će biti predat nadležnom organu. 

Na MGP-u Brod 11.12.2017. prilikom ulaska u BiH lišen je slobode tridesetpetogodišnji državljanin BiH i R. Hrvatske. Utvrđeno je da D.N. potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je  pripadnicima Sudske policije Doboj.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!