Sarajevo 14.2 °C Petak 27.04.


11.12.2017. / 15:54h Politika - Sjednica u Sarajevu

Vijeća ministara BiH sutra o nacrtu zakona o izmjenama Zakona o službi u OSBiH

Vijeća ministara BiH sutra o nacrtu zakona o izmjenama Zakona o službi u OSBiH
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Nacrt zakona o poštanskim uslugama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH koji je predložilo Ministarstvo odbrane.
 
Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između BiH i Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima.
 
Između ostalog, predviđeno je razmatranje Informacije o preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz izvještaja revizije učinka „Upravljanje grantovima u institucijama Bosne i Hercegovine“, te  Informacije u vezi s molbom Zemaljskog muzeja BiH za osiguravanje centralnog grijanja.
 
Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o realizaciji Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH i problemima u realizaciji,  kao i Informacija o realiziranju višegodišnjih projekata iz nadležnosti Ministarstva pravde.
 
Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Informaciju o aktivnostima na implementaciji inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“, te Informaciju Nadzornog tijela za praćenje provođenja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina o problemima nastalim u realizaciji strateškog cilja „Ostvarivanje efikasne saradnje sa zemljama u regionu po pitanju predmeta ratnih zločina u cilju napretka u cijelom regionu“.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još