Sarajevo -1 °C Petak 14.12.


07.12.2017. / 18:29h Politika - Washington

Sifet Podžić na Parlamentarnom sigurnosno-obavještajnom forumu

Sifet Podžić na Parlamentarnom sigurnosno-obavještajnom forumu
Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i ambasador BiH u Sjedinjenim Američkim Državama Haris Hrle učestvuju u Washingtonu u radu Desetog parlamentarnog sigurnosno-obavještajnog foruma.

Forum se održava u organizaciji  Kongresa SAD i predsjedavajućeg Kongresne radne grupe za terorizam i nekonvencionalno ratovanje kongresmena Roberta Pittengera.
 
U fokusu foruma su aktuelni sigurnosni izazovi sa posebnim akcentom na cyber sigurnost, finansiranje i prevencija u borbi protiv terorizma o čemu je u kao uvodničar govorio i kongresmen Robert Pittinger pozvavši na zajednički otpor lokalno, regionalno i globalno prepoznatim sigurnosnim prijetnjama.
 
Na skupu, uz predstavnike Kongresa SAD učestvuju predstavnici parlamentarnih tijela više od četrdeset zemalja i brojni stručnjaci koji se uže bave ovom problematikom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH.
 
Tokom boravka u Washingtonu Podžić je posjetio Ambasadu BiH u SAD gdje su ga ambasador Haris Hrle i njegovi saradnici upoznali sa svojim aktivnostima.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!