Sarajevo -1 °C Petak 14.12.


07.12.2017. / 10:51h Svijet - Britanski ministar odbrane

Williamson: U redovima ISIS-a najmanje 800 Britanaca

Williamson: U redovima ISIS-a najmanje 800 Britanaca
Britanski ministar odbrane Gavin Williamson potvrdio je da se u redovima terorističke organizacije ISIS u Iraku i Siriji nalazi najmanje 800 britanskih državljana.

Govoreći za "Daily Mail", istakao je da je od 800 ubijeno 130, oko 400 ih se vratilo u zemlju, a oko 270 ostalo na Bliskom istoku.

"Ne bi se trebalo dopustiti da se nijedan terorista vrati u ovu zemlju", izjavio je Williamson pojasnivši da je obaveza uraditi sve što je potrebno kako bi se uklonila ova opasnost.

Prema njegovim riječima, za Britance koji su se pridružili ISIS-u ne postoji sigurno područje. Williamson je mišljenja da mrtav terorista ne može nauditi Velikoj Britaniji. Poručio je da neće odustati od potrage za njima.

Andrew Parker, šef britanske tajne službe MI5, ranije je izjavio da oni vode 500 akcija kojima je obuhvaćeno oko 3.000 osoba osumnjičenih da su na neki način povezane sa ekstremističkim aktivnostima.(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!