Sarajevo 0 °C Petak 14.12.


06.12.2017. / 15:08h Crna hronika - Saopćenje FUP-a

Bugojno: Lišena slobode dva lica zbog prevare, zloupotrebe povjerenja i krivotvorenja isprava

Bugojno: Lišena slobode dva lica zbog prevare, zloupotrebe povjerenja i krivotvorenja isprava
Dana 06.12.2017. godine , policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Bugojno, vezano za krivična djela „Prevara“ iz člana 294., „Zlupotreba povjerenja“ iz člana 297. i „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbama Općinskog suda u Bugojnu, vrše se pretresi tri stambena i tri poslovna objekata na području općine Bugojno, u cilju pronalska vrijednosnih papira, dokumenata, pečata, novca i drugih predmeta koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima.
 
Tokom navedenih aktivnosti policijski službenici ove Uprave lišili su slobode dva lica iz Bugojna incijala E.B. (1979. god.) i I.D. (1983. god.) koja se sumnjiče da su u periodu od marta do septembra mjeseca 2017. godine u postupku prometa nekretninama u svojstvu pravnih zastupnika više fizičkih lica sa područja Srednjobosanskog kantona, iste oštetili za vrijednost od cca. 700 000 eura.
 
Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.
 
Asistenciju u provođenju ovih aktivnosti pruža Kantonalno ministarstvo Srednjobosanskog kantona.

 

(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!