Sarajevo 0 °C Petak 14.12.


06.12.2017. / 12:59h Crna hronika - Akcija "Bastion"

Granična policija BiH kod Trebinja otkrila pet ilegalnih migranata

Granična policija BiH kod Trebinja otkrila pet ilegalnih migranata
U okviru operativne akcije "Bastion" službenici Jedinice granične policije Trebinje 5.12.2017. godine u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su četvericu državljana Alžira i državljanina Maroka.

Otkriveni su u graničnom pojasu na području Bileće, a na teritoriju Bosne i Hercegovine stigli su iz Crne Gore.

Ilegalni migranti su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 5.12.2017. lišili su slobode M.B. (1950.), državljanina BiH.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Kelna. Predat je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Također, službenici JGP-a Orašje danas u lišili su slobode A.LJ. (1976.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na MGP-u Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Istog dana pri izlasku iz BiH na MGP-u Velika Kladuša zadržan je I.B. (1982.) jer ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela krađe. Službenici JGP-a Velika Kladuša predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Velika Kladuša.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!