Sarajevo -3 °C Nedjelja 25.02.


24.11.2017. / 15:40h Politika - Banja Luka

Formirana komisija za izradu sporazuma o odnosima stranaka u RS

Formirana komisija za izradu sporazuma o odnosima stranaka u RS
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović zakazao je za ponedjeljak, 27. novembra, prvu sjednicu Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u RS.

Sjednica je, kako je potvrđeno iz entitetskog parlamenta, zakazana u skladu s dogovorom postignutim na sastanku lidera parlamentarnih političkih partija, održanom na Čubrilovićevu inicijativu, 19. novembra u Narodnoj skupštini.
 
Političke partije predložile su članove Komisije koju čine: Siniša Karan (SNSD), Aleksandra Pandurević (SDS), Slobodan Nagradić (DNS), Igor Crnadak (PDP), Slobodan Protić (SP) i Vojislav Gligić (NDP). 
 
Prvom sjednicom Komisije predsjedavat će predsjednik Narodne skupštine.
 
Opozicija u RS je je, 19.novembra, predložila sporazum o principima političkog djelovanja i kordinacije , ali njegove odredbe u većem dijelu osporio je lider SNSD-a Milorad Dodik.
 
U tom opozicionom dokumentu se, između ostalog, navodi da će izabrani funkcioneri stranaka kao i predstavnici stranaka neopozivo prekinuti svu međusobnu neprimjerenu, uvredljivu i svađalačku komunikaciju na svakom mjestu i svugdje gdje obavljaju poslove kao predstavnici stranaka ili izabrani i imenovani funkcioneri u institucijama i organima na svim nivoima vlasti.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!