Sarajevo -3 °C Nedjelja 25.02.


23.11.2017. / 16:40h Regija - "Ne odgovara im drugostepeni postupak"

Šešelj: Tribunal sada želi Mladićevu smrt

Šešelj: Tribunal sada želi Mladićevu smrt
Lider SRS Vojislav Šešelj predložio je danas da se hitno formira naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala.

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije kazao da Srbija mora dati kvalitetan i stručan odgovor na sve što se dešavalo u Haškom tribunalu i da nisu dovoljne samo političke fraze.
 
“Lako je dezavuisati Haški tribunal političkim argumentima - važno je da se on suštinski dezavuiše pravnim argumentima. To nije teško, ali treba dobre volje i treba angažovati kvalitetne ljude koji će to uraditi”, rekao je Šešelj.
 
On smatra i da Vlada Srbije, a naročito Ministarstvo pravde ne bi smjeli pasivno da reaguju na izricanje presude Ratku Mladiću.
 
“Ono što je sad u interesu Haškog tribunala - to je da Ratko Mladić što prije umre. Njima ne odgovara drugostepeni postupak. Drugostepeni postupak se možda neće okončati ni za dvije, tri godine”, ocijenio je Šešelj.

 

(Vijestii.ba / NN)


Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još