Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


23.11.2017. / 13:31h Politika - Predsjednik SDS-a

Govedarica nakon sastanka sa Vučićem: Nas interesuje jaka RS koja živi u BiH

Govedarica nakon sastanka sa Vučićem: Nas interesuje jaka RS koja živi u BiH
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa predsjednikom Srpske demokratske stranke Vukotom Govedaricom razgovarao o temama od interesa za srpski narod i izrazio zabrinutost zbog situacije u kojoj Srbi žive.

- Gospodin Vučić je saopštio da u potpunosti podržava Dejtonski mirovni sporazum, što znači da prihvata realnost koja se zove BiH. Isto tako, na prvom mjestu mi treba da vodimo računa o RS. Nas interesuje jaka RS koja se nalazi i živi u BIH, jer je to naša realnost - kazao je Govedarica u izjavi BN televiziji.

Govoreći o sastanku sa predsjednikom Srbije, Govedarica je rekao da je tokom razgovora Vučić izrazio veliku zabrinutost za današnje prilike u kojima Srbi žive.

- Kazao je da dignute glave gledamo u budućnost, jer Srbi ne mogu živjeti od prošlosti. Srbi moraju gledati kako i na koji način u budućnosti trebaju živjeti i opstati na ovoj teritoriji - kazao je Govedarica.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još