Sarajevo 3 °C Ponedjeljak 19.03.


23.11.2017. / 12:20h Politika - Povodom 25. novembra

Čestitka premijera Novalića: Ponosni na prošlost, gledajmo u budućnost

Čestitka premijera Novalića: Ponosni  na prošlost, gledajmo u budućnost
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra/studenog - Dana državnosti BiH, u kojoj se kaže:

„Obilježavanjem jednog od najvažnijih datuma u viševjekovnoj hitoriji Bosne i Hercegovine pokazujemo da smo, s pravom, ponosni na prošlost naše domovine. Ta prošlost, i kad je bivala najbolnija, uvijek je vodila ka novoj i boljoj budućnosti.

Stoga je i Dan državnosti Bosne i Hercegovine prilika da se, čuvajući prošlost, još više okrenemo ka budućnosti i učinimo sve kako bi ona za sadašnje generacije, a još više za sljedeće, bila što prosperitetnija.

Težimo izgradnji takve Bosne i Hecegovine koja će svakom građaninu pružiti ekonomsku, socijalnu i političku sigurnost. To je moguće ostvariti samo provođenjem reformi u svim oblastima rada i života, za koje se Vlada Federacije Bosne i Hercegovine neprestano zalaže.

To je težak i dugotrajan put, ali nema alternativu, jer samo na taj način Bosnu i Hercegovinu vodimo ka Evropskoj uniji i NATO-u.

Čestitajući vam Dan državnosti, pozivam vas da učinimo sve u izgradnji takve Bosne i Hercegovine. To je naš dug prema domovini, njenoj slavnoj prošlosti i sigurnoj budućnosti“, kaže se u čestitki premijera Novalića.

(Vijesti.ba)