Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.

22.11.2017. / 21:48h BiH - Gradonačelnik Sarajeva

Skaka naredio čišćenje grafita sa Katedrale u Sarajevu

Katedrala ”Srca Isusova“ u Sarajevu, jedan od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, česta je meta vandala koji se na njenim zidovima ispisuju razne grafite. No gradske vlasti Sarajeva čine sve što je u njihovoj moći i u okviru svojih nadležnosti da saniraju posljedice vandalskih radnji.

Upravo danas naša ekipa je na licu mjeste zatekla radnike angažovne na uklanjanju grafita, koje je angažovao sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka.

“Danas je Grad Sarajevo organizirao akciju uklanjanja grafita sa Katedrale. Pored ovoga u planu je čišćenje fasada u užoj jezgri grad. Ovo je jedna u nizu preduzetih aktivnosti u posljednjih nekoliko mjeseci, a koje se odnose na uređenje i čišćenje gradskih površina“, kaže za naš portal gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Potez gradonačelnika Sarajeva trebao bi da služi za primjer i svim drugim gradonačelnicima u svim gradovima širom BIH.

Inače, sarajevska Katedrala zbog svoje ljepote, duhovnog i povjesnog značaja već duže od stoljeća privlači ljude svih religija iz različitih krajeva svijeta, osobito u vrijeme turističke sezone. Jedan od najpoznatijih posjetitelja bio je papa Ivan Pavao II, koji je bio u posjetu 1997. godine.

(Vijesti.ba)