Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


20.11.2017. / 12:06h Regija - Poruke ohrabrenja

Vučić: Soroš je spreman da pomogne Srbiji

Vučić: Soroš je spreman da pomogne Srbiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci ove fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

Vučić je istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, te da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću predsjednika Srbije.

On je naglasio da je regionu Balkana mjesto u EU i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredijeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susjedima rješava dijalogom.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primjenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.

Soroš je ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu kada je riječ o stabilnosti Balkana.

On je naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još