Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


20.11.2017. / 11:58h Politika - Akreditivna pisma

Čović s novom ambasadoricom Egipta: Unaprijediti saradnju u svim oblicima

Čović s novom ambasadoricom Egipta: Unaprijediti saradnju u svim oblicima
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Arapske Republike Egipat u BiH Hale Samir El Bishlawy.

Prilikom svečane ceremonije predaje akreditivnih pisama sagovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim i prijateljskim odnosima Egipta i BiH, te izrazili nadu za njihovim daljnjim razvojem.

Dr. Čović je istaknuo namjeru BiH da se, nakon stabilizacije prilika u Egiptu, pokrenu mehanizmi koji vode unapređenju saradnje u svim oblicima, naročito u području ekonomije i investicija. Također je upoznao egipatsku ambasadoricu s trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, ističući opredijeljenost evropskom putu koji nema alternativu.

Ambasadorica El Bishlawy je također potvrdila da će na obostranu korist raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju političkih veza dvije zemlje.

Na kraju susreta predsjedavajući dr. Čović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanoj ambasadorici Arapske Republike Egipat u BiH Hali Semir El Bishlawy u izvršavanju njene misije u BiH.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!