Sarajevo 3 °C Ponedjeljak 19.11.


18.11.2017. / 16:22h Ostali sportovi - Svjetski kup u Seulu

Branković bez direktnog plasmana na Zimske olimpijske igre, svrstan na listu čekanja

Branković bez direktnog plasmana na Zimske olimpijske igre, svrstan na listu čekanja
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, OK BiH, BH Telecoma i Kantona Sarajevo, nastupio je na Svjetskom kupu u Seoulu u Južnoj Koreji, koji je bio četvrti i ujedno posljednji iz kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Zimske olimpijske igre 2018. godine.

Branković je u trci na 1.500 m, u kojoj je bio najbliži ispunjenju norme za OI, imao solidan nastup i vrlo dobro ostvareno vrijeme, ali nažalost nije uspio ući u završni krug takmičenja koji mu je garantovao direktni plasman među 36 takmičara koji će otići na ZOI 2018 u Pyeongchangu.
 
Naš reprezentativac svrstan je na listu čekanja, takozvanu "stand by" lista, a tačan zbirni plasman sa četiri završena Svjetska kupa dobit ćemo tokom naredne sedmice.
 
"Vjerujemo da će Edin biti plasiran između 40. i 45. mjesta na 1.500 m. Sa te objavljene rang liste za ZOI izbacit će se oni takmičari iz zemalja koji već imaju jednog, dva i tri predstavnika među 36. Ukupan broj tih takmičara kreće se između 11 i 14, što je za Brankovića dobra prilika da ipak ode na ZOI", saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!