Sarajevo -3 °C Petak 23.03.


14.11.2017. / 19:27h Politika - Banja Luka

Ministar finansija RS-a razgovarao se predstavnicima MMF-a

Ministar finansija RS-a razgovarao se predstavnicima MMF-a
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija razgovarao je danas s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođenom šefom Misije Nadeemom Ilahijem o politikama za zaključivanje Prvog pregleda u okviru Proširenog aranžmana.

Rečeno je da je neophodno ispuniti sve prethodne mjere iz Pisma namjere i pozvati zajedničke institucije BiH da ispune svoje obaveze radi nastavka Aranžmana sa MMF-om, saopćeno je iz tog  resora entitetske vlade.
 
Predstavnici entitetskog Ministarstva finansija upoznali su članove delegacije MMF-a s osnovnim ekonomskim pokazateljima, izvršenjem budžeta, te aktivnostima na izradi Budžeta za 2018. godinu i Programu ekonomskih reformi za predstojeći period.
 
Tegeltija je istakao je da izrada ključnih ekonomskih dokumenata ide planiranom dinamikom, te da bi budžet u iznosu od 3,3 milijarde KM trebao da omogući nesmetano funkcionisanje institucija RS.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!