Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


14.11.2017. / 18:44h BiH - Sarajevo

Sjednica VSTV-a BiH zakazana za 15. i 16. novembra

Sjednica VSTV-a BiH zakazana za 15. i 16. novembra
Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za 15. i 16. novembra sjednicu na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana implementacija Akcionog plana za provedbu odluka Ustavnog suda BiH.

Na dnevnom redu sjednice VSTV-a BiH je i Prijedlog izmjena i dopuna Uputstva za izradu planova za riješavanje predmeta ratnih zločina u tužilaštvima, što je sačinjen u sklopu realizacije Projekta unapređenja rada na predmetima ratnih zločina u BiH.
 
Istovremeno, članovi Vijeća trebali bi razmotriti žalbu na odluku Drugostepene komisije VSTV-a u predmetu 'Goran Salihović' po kojoj bi on trebao biti smijenjen s pozicije glavnog tužitelja i ostati tužitelj Tužiteljstva BiH, saznaje Fena u VSTV-u BiH.
 
Također, VSTV će se očitovati u vezi s dnevnim redom Konferencije „Pravosuđe - Trenutno stanje i perspektiva s akcentom na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala“.
 
Na sjednici ovog regulatornog tijela bit će, kako je planirano, donesen i određeni broj odluka o imenovanjima nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!