Sarajevo -1 °C Petak 23.03.


14.11.2017. / 16:58h Politika - Saopćenje za javnost

SBB: Laž je Izetbegovićevo stalno agregatno stanje

SBB: Laž je Izetbegovićevo stalno agregatno stanje
Povodom saopćenja SDA da SBB se mora povući sa 1.000 pozicija i da SBB mora ostati u vlasti, Press centar SBB-a saopćava:

Neka Izetbegović, koji je zavadio vlastitu stranku, Bošnjake, koaliciju i cijeli region, javno objavi tih nepostojećih 1.000 pozicija sa imenima i prezimenima navodnih članova SBB-a. To je arsenal njegovih kontinuiranih laži počev od navodnih 100.000 novih radnih mjesta, laganja žrtvama genocida ili, čak, dosnimavanja intervjua njegove supruge u cilju varanja naroda i glasača.

Zato bi možda  najbolje bilo da i DW (Deutsche Welle) ponovo snimi  intervju sa Bakirom!

Također, on je zadnja osoba koja može naređivati SBB-u, iz prostog razloga što to nije u stanju da uradi ni u vlastitoj kući. Uostalom, on je sam priznao kako je SBB bio i iznimno velikodušan u prepuštanju pozicija SDA-u, ali po običaju laž je njegovo agregatno stanje. Podaci govore da SBB ima ukupno manje pozicija nego SDA, primjerice, samo direktora osnovnih škola u Federaciji. A šta je sa desetak hiljada drugih njenih pozicija u svim sferama.

Prigovor SDA da se Radončić fiktivno razveo da bi mogao biti ministar sigurnosti i da bi izbjegao sukob interesa, najbolje demantuje bračni par Izetbegović. Njima ne smeta što su supružnici da budu član Predsjedništva BiH i svemoćna direktorica KCUS iz Sarajeva, koja okreće stotine miliona narodnog novca i na vrlo neodgovoran način upravlja životima ljekara i građana.

 

(Vijesti.ba)