14.11.2017. / 15:50h Politika - Saopćenje za javnost

SDA: Radončić želi biti i vlast i opozicija

SDA: Radončić želi biti i vlast i opozicija
Stranka demokratske akcije (SDA) je u saopćenju istakla da je predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić u pismu upućenom Vijeću za implementaciju mira otkrio namjere, ciljeve i politiku.

- Sve dok ne povuče više od hiljadu imenovanih zvaničnika svoje stranke s raznih pozicija u BiH, Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji - naglašeno je.

Iz SDA navode da je očigledno da Radončić želi biti i vlast i opozicija te da na taj način pokušava steći političke poene.

- Međutim, u tome se prevario jer i oni koji su glasali za SBB očekuju da ta politička stranka u vlasti izvršava obaveze koje iz toga proizlaze. U protivnom to će biti najobičnija prevara i vlastitih birača - kazali su.

Također su istakli da su Radončićevi medijski spinovi odavno prepoznati te da je njegovo potcjenjivanje inteligencije građana BiH do sada već mnogo puta viđeno kao npr. fiktivni razvod s vlastitom suprugom da bi se izrugao Zakonu o sukobu interesa, a domogao se ministarske fotelje, saopćeno je iz SDA.

 

(Vijesti.ba / FENA)