14.11.2017. / 15:08h Svijet - U dva mjeseca

Moskva imala 500 lažnih bombaških prijetnji, evakuirano 250.000 ljudi

Moskva imala 500 lažnih bombaških prijetnji, evakuirano 250.000 ljudi
Zvaničnici u Moskvi tvrde da je ruska prijestonica bila suočena s više od 500 lažnih dojava o bombama u dva mjeseca i da je kao rezultat toga izgubila milione dolara.

Bujica lažnih bombaških prijetnji zahvatila je desetke ruskih gradova od početka septembra. Među onima koji su pogođeni takvim lažnim dojavama su svi moskovski aerodromi, željezničke stanice, tržni centri, banke, hoteli, škole i administrativne zgrade. Nikakvi eksplozivi nisu pronađeni nakon takvih  anonimnih dojava.

Vladimir Černikov, čelnik odjela za sigurnost u gradskoj vladi Moskve, izjavio je u utorak da je više od 250.000 ljudi evakuirano nakon 564 anonimna upozorenja na opasnost od bombi u periodu između  11. septembra i 9. novembra.

Ruska vodeća agencija za unutrašnju sigurnost (FSB) saopćila je da nekolicina Rusa koji žive u inostranstvu stoji iza takvih poziva, ali ih nije identifikovala niti je opisala njihove motive, prenosi Associated Press.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!