14.11.2017. / 14:35h Politika - Nastavak vanredne sjednice

Vlada KS zahtijeva od NO KJP "ZOI '84" hitno vraćanje cijena ski-karata na prošlogodišnji nivo

Vlada KS zahtijeva od NO KJP
Na današnjem nastavku 101. vanredne sjednice, Vlada Kantona Sarajevo je uputila zahtjev Nadzornom odboru (NO) KJP „ZOI '84“ da hitno vrati cjenovnik ski-karata na prošlogodišnji nivo, uključujući i prodaju predsezonskih karata.

Kada bude provodio ovaj zaključak, NO mora voditi računa i uvažiti Vladinu argumentaciju koja se odnosi na činjenicu da je u Nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu planirala sredstva namijenjena za podršku funkcionisanju ovog preduzeća koja bi pokrila eventualne gubitke nastale stvaranjem novih troškova pri korištenju novoizgrađenog vertikalnog transporta i sistema vještačkog zasnježavanja.
 
Vlada KS je svojim drugim zaključkom formirala poseban tim u sastavu: premijer Elmedin Konaković, te ministri Mario Nenadić, Muharem Šabić, Jasmin Halebić, Mirvad Kurić i Mujo Fišo i zadužila ga da u roku od sedam dana zajedno sa menadžmentom ovog preduzeća napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja za moguće smanjenje cijena ski-karata za posebne kategorije budućih korisnika usluga skijaških centara Bjelašnica i Igman. Među ovim kategorijama, između ostalih, misli se na najmlađe i najstarije skijaše, sportiste, kao i one slabijeg materijalnog stanja. O svemu ovome pomenuti tim dužan je izvijestiti Vladu KS.

Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade KS i dopredsjednika NO Hamze Ajanovića te direktora ovog kantonalnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!