14.11.2017. / 12:45h Ostali sportovi - Skijanje

Austrijska ambasada Skijaškom klubu osoba s invaliditetom donirala 15 odijela

Austrijska ambasada Skijaškom klubu osoba s invaliditetom donirala 15 odijela
Austrijska ambasada u BiH je poklonila 15 skijaških odijela članovima Skijaškog kluba osoba s invaliditetom Sarajevo.

Savjetnik austrijskog ambasadora u BiH dr. Wolfgang Thill je prilikom uručenja opreme kazao da je donirana oprema u okviru projekta razvojne saradnje "Jug-Sjever", ali je važno da se implementira sa relevantnim akterima civilnog društva, te da je bez sumnje jedan takav akter i Skijaški klub osoba sa invaliditetom Sarajevo.

"Veoma mi je drago da smo u mogućnosti da nova skijaška odijela uručimo sada pred početak nove zimske sezone. Zima u okolini Sarajeva zaista može biti veličanstvena", kazao je Thill i dodao da će i dalje pružati podršku unapređenju sporta za osobe s invaliditetom.

Trener Skijaškog kluba Nijaz Memić je zahvalio na donaciji te izrazio nadu da će i dalje imati dobru saradnju s austrijskom ambasadom u BiH.

"Iskreno se nadam da će neko od ovih polaznika škole ići utabanim putem koji su napravili paraolimpijci BiH na svim poljima, edukacije, inkluzije, prezentacije. Želja mi je bila da BiH ima skijašku reprezentaciju i na dobrom smo putu da to ostvarimo", rekao je Memić i dodao da u ovoj djeci vidi ogroman potencijal i želju da sutra budu sportisti i ambasadori svoje države kao što su svojevremeno bili oni.

Ski klub osoba s invaliditetom jedini je klub u BiH koji ima aktivnu školu skijanja za djecu s ograničenim mogućnostima, a Memić je najavio da će od ove godine biti uključena i djeca s intelektualnim poteškoćama, kao i slabovidna djeca, što je veliki izazov.

Hrabri, mali sportisti "Skijaškog kluba osoba s invaliditetom Sarajevo", su također od EU Info centra, kao domaćina današnjeg događaja, dobili ruksake u kojima mogu svoju skijašku opremu smjestiti.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!