13.11.2017. / 20:10h Fudbal - Želim voditi Hrvatsku i na Euro

Dalić: Do sada nisam ništa tražio, ali sada hoću!

Dalić: Do sada nisam ništa tražio, ali sada hoću!
"Plasman na SP je ogroman uspjeh, velika stvar za sve nas. Svaka čast igračima i našim navijačima koji su se vratili na stadion, to je velika pobjeda", rekao je Zlatko Dalić nakon povratka iz Grčke, gdje je s reprezentacijom Hrvatske sinoć izborio SP.

"Mjesec dana sam pod velikim pritiskom, držao sam emocije u sebi. Samo moja porodica zna kako mi je bilo. Sinoć smo svi odahnuli. Bila bi šteta da ova generacija ne ide u Rusiju. Za neke je ovo zadnja šansa."

Dalić se stalno susreće s pitanjem kako je uspio vratiti navijače na stadion.

"Valjda su ljudi vidjeli da sam došao na normalan način i poštenom vizijom. Čast mi je raditi za Hrvatsku i ne postavljam uslove. Kod nas je najteže biti jednostavan i normalan. Nisam neki mag, radio sam svoj posao, oni što radim 12 godina. Pristupio sam igračima kao prijatelj, upozoravao i tražio povratne informacije, posebno oko taktike. Treba biti čvrst i strog, ali ako igrači u tebi ne vide kvalitetu, ako ne vide da im možeš pomoći, to ne prolazi", objasnio je Dalić, gostujući u Dnevnik HTV-a.

S predsjednikom Šukerom razgovarao je na povratku iz Grčke, a utorak bi trebao i službeno postati zaposlenik HNS-a.

"Moj stav se zna, Savez  želi da ostanem. Sutra ćemo dogovoriti svoje uslove. Neće biti problema, nadam se dobroj i dužoj saradnji. Do sada nisam ništa tražio, ali sada ću tražiti reprezentaciju i u evropskom ciklusu, to je onda ozbiljan rad", istaknuo je izbornik Hrvatske.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!