13.11.2017. / 11:41h Regija - Bura blokira promet

Prvi ovosezonski snijeg u Sloveniji uzrokovao probleme

Prvi ovosezonski snijeg u Sloveniji uzrokovao probleme
Snijeg, koji je pao u nekim dijelovima Slovenije uzrokovao je najviše problema u cestovnom prometu. Pojedini dijelovi autoceste prema moru zatvoreni su u oba smjera. Na obali je voda potopila nekoliko kuća, a jaka bura blokira promet, javljaju slovenski mediji.

Na autocesti uz more, na pojedinim dijelovima udari vjetra su između 130 i 150 kilometara na sat.

Na regionalnoj cesti Vipava-Ajdovščina, gdje vjetar puše brzinom od 100 do 130 kilometara na sat, zabranjen je promet za kamp-prikolice, hladnjake i cerade.

U centru za informacije o prometu u Sloveniji, vozačima se savjetuje prilagoditi vožnju prema uvjetima na cesti i ne ići na put bez prikladne zimske opreme. Vozači mogu očekivati neugodnosti u prometu, vrlo spor promet, zagušenje, transport kamiona i dulje vrijeme putovanja.

U jutarnjim satima padavine su intenzivirane, a snijega ima i u nizinama i unutrašnjosti Slovenije. Do večeri, kada će oborina biti i više, prognozirano je da će na nadmorskim visinama iznad 500 metara pasti od deset do 25 centimetara snijega.

Većina snijega će pasti u visokim planinama. Posebice, u Julijskim Alpama, gdje može pasti i oko 50 centimetara novog snijega, povećavajući rizik od lavina.

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!