12.11.2017. / 12:28h Crna hronika - UIO BiH

U Bužimu pronađeno i oduzeto zlato i srebro vrijednosti veće od 180.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) oduzeli su na području općine Bužim veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 180.000 KM.

Nakon pribavljene operativne informacije o nezakonitom prometovanju zlatnog i srebrnog nakita, tim službenika UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Banja Luka, izašao je u ranim jutarnjim satima na teren na području Bužima.

Tom prilikom zaustavljena su dva putnička motorna vozila koji su upravljali Dž.O. (57) i J.E. (60). U prvom vozilu je zaustavljen bračni par kod kojeg je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita, dok je u drugom vozilu zaustavljena ženska osoba sa zlatnim i srebrnim nakitom. Za pronađenu robu nije postojala nikakva dokumentacija o porijeklu, a osobe kod kojih je roba pronađena nemaju registriranu djelatnost prodaje zaltnog i srebrnog nakita.

Nakon oduzimanja robe utvrđeno je da se radi o zlatu ukupne težine oko 795,10 grama i srebrnom nakitu u količini od oko 6.039 grama, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 180.437 KM.

Roba je bila namijenjena prodaji na ''crnom tržištu'' u BiH. Predmetna roba je privremeno oduzeta, a daljnji rad na slučaju po uputama nadležnog tužilaštva preuzeli su, uz saradnju policijskih službenika MUP-a Bihać, službenici Odsjeka za provođenje propisa - Grupa za istrage RC Banja Luka, saopćeno je iz UIO BiH.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još