09.11.2017. / 12:58h Regija - Ante Ramljak

"Lex Agrokor" priznat u Londonu

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas je objavio kako su britanski sudovi priznali „Lex Agrokor“, iznio je priznatih 41,23 milijarde kuna (5,5 milijardi eura) tražbina.

Izvanredni povjerenik Ramljak u sjedištu Agrokora pred medijima je objavio vijest da je sud u Londonu priznao Zakon o postupku izvanredne uprave.

„Tako da nijedna tužba koja se bude pokrenula u Londonu neće moći biti vođena, osim u postupku ovog cijelog procesa izvanredne uprave. Znači, sve tužbe koje će biti pokretane pred britanskim sudovima će biti vraćene u postupak na hrvatske sudove“, kazao je Ramljak.

Ramljak je danas iznio iznose tražbina, s tim da je priznao 41,23 milijarde kuna (5,5 milijardi eura) tražbina, a osporio 16,54 tražbina (2,2 milijarde eura), od toga 8,5 milijardi kuna (1,13 milijarde eura) tražbina osporeno je samo Sberbanci.

Ukupni dug ipak iznosi 59 milijardi, kazao je Ramljak upozorivši kako se i o ovim dugovanjima tek treba pregovarati sa vjerovnicima.

Tražbine prema ruskoj banci osporene su zbog sudskog procesa kojega banka vodi protiv Agrokora.

 

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!