Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.

06.11.2017. / 11:30h Zanimljivosti - Trabzon

Turkinja posljednji put za volan autobusa sjela u vjenčanici

Vozačica autobusa iz turskog grada Trabzona Meltem Kurt (29) posljednju vožnju odlučila je imati na dan vjenčanja, i to u vjenčanici.

Kurt je izjavila kako je šest godina vozila autobus u Trabzonu, a da vozačku dozvolu posjeduje duplo duže.

Dok je bila još u osnovnoj školi, njen otac je vozio kamion, zbog čega je njena ljubav prema vozilima velikih dimenzija oduvijek postojala.

Najveću podršku u njenom naumu da vozi autobus pružila joj je porodica, a imala je priliku obići veliki broj gradova. Kurt je kazala kako je, osim u Turskoj, vozila i u Gruziji.

Prije nego što je upoznala svog, sada već supruga, Jordanca Laitha Azzama, odlučila je da će za volan autobusa posljednji put sjesti na dan vjenčanja.

Mlada za volanom i mladoženja na mjestu do nje izazvali su nevjericu mnogih prolaznika koji su ih željeli pozdraviti i poželjeti im sve najbolje u budućem zajedničkom životu.

”Ranije sam rekla da ću vožnju ostaviti onog dana kada se budem udavala i da ću autobus ukrasiti. To sam i uradila“, rekla je Kurt.

 Dodala je kako joj je suprug bio velika podrška.

”Ne mogu vam opisati uzbuđenje koje osjećam. Naše porodice, mnogi ljudi okupili su se zbog nas. Šta drugo reći nego da sam veoma sretna“, kazala je Kurt.

Istakla je kako ne razmišlja ponovo sjesti za volan autobusa, jedino u slučaju ako budu imali vlastiti autobus.

”Nije lako voziti. Odgovorni ste za život ljudi. Svaki vozač griješi i svjestan je svoje greške”, rekla je Kurt koja je ukazala na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.

Azzam je u Tursku došao prije duže od godinu, a sudbina ga je dovela u istu kompaniju u kojoj je radila, njemu tada nepoznata, Meltem.

”Vidio sam je dok sam bio vodič na Uzungolu. Iznenadio sam se kada sam vidio da žena vozi autobus. Kada sam nakon dva dana otišao na posao, shvatio sam da radimo u istoj firmi”, dodao je.


(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još