27.10.2017. / 12:48h Obrazovanje - Ekonomski fakultet u Sarajevu

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu
U ponedjeljak 30.oktobra 2017. od 10 do 15 sati biće održan Sajam francuskih univerziteta u organizaciji Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, Ureda Campus France i Francuskog instituta u BiH.

Sajam francuskih univerziteta organizuje se četvrti put u našoj zemlji, a Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, u čijim prostorima će se Sajam održati, po drugi put je partner Ambasade Francuske.

„Ovaj sajam, na kojem će učestvovati devet francuskih visokoškolskih ustanova, prilika je studentima iz Bosne i Hercegovine da dobiju informacije o studiranju u Francuskoj, na francuskom i engleskom jeziku, u svim oblastima ali i da saznaju više o načinima upisa i mogućnostima stipendiranja“, kazao je ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaume Rousson.

Sajam će zvanično biti otvoren u 10 sati u prisustvu učesnika i predstavnika medija. Na otvaranju će se prisutnima obratiti ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaume Rousson i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Kemal Kozarić.

„Imajući u vidu da je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu jedina visokoobrazovna institucija u zemlji, koja posjeduje akreditacije AACSB, EPAS i ISO 9001, naši studenti i nastavnici imaju mogućnost da apliciraju za stručno usavršavanje, te sticanje akademskih znanja i vještina na prestižnim fakultetima i u Francuskoj, s glavnim ciljem da Bosna i Hercegovina dobije vrhunske stručnjake“, ističe dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Kemal Kozarić.

Francuska svake godine primi oko 300 hiljada stranih studenata i četvrta je svjetska destinacija inostranih studenata. Sa mrežom od 3500 visokoškolskih ustanova, Francuska nudi široku lepezu studija u svim oblastima i na svim nivoima, jednake uslove studiranja kako za francuske tako i za strane studente, učenje francuskog jezika i kulture, mogućnost za studiranje na francuskom i engleskom jeziku i najvažnije od svega, veoma kvalitetno obrazovanje. 

Na inicijativu Ambasade Francuske u BiH istog dana, 30. oktobra, od 15,30 do 17 sati na Ekonomskom fakultetu biće održan i 5. Naučni komitet Francuska – Bosna i Hercegovina. 
Cilj naučnog komiteta Francuska – Bosna i Hercegovina je jačanje i širenje veza između univerziteta dvije zemlje. I do sada dobra saradnja može se poboljšati kako na bilateralnom planu, tako i u okvirima programa Erasmus+ ili u saradnji sa Međunarodnom Agencijom Frankofonije.

(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!