Sarajevo -3 °C Subota 15.12.


23.10.2017. / 22:04h Politika - Mladen Bosić za TV1

Sramota me je što RS ima predsjednika poput Dodika

Sramota me je što RS ima predsjednika poput Dodika
Tvrdnje predsjednika RS Milorada Dodika da je opozicija od stranaca dobila miliona KM za destabilizaciju ovog entiteta, član Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH i visoki funkcioner SDS-a Mladen Bosić okarakterisao je kao notorne laži. Nažalost, mene je sramota što imam takvog predsjednika RS, za kojeg znam da na bezočan način laže, konstatovao je Bosić u razgovoru za TV1.

"To je još jedna od notornih laži, koje je Dodik bez trunke stida ili griže savjesti plasira već dugo vremena. To je, vjerovatno, kao kod patoloških lažova kada dva ili tri puta nešto slažu, onda im to postaje normalno", istakao je on. 

Podsjetio je na slučaj kada ga je predsjednik RS optužio da je dobio novac od Džordža Soroša, što je izazvalo veliku buru u javnosti.

"Ne znate kako da reagujete uopšte na takve optužbe. Ako se branite, onda ispadate sumnjivi. Morao sam da podignem optužbe protiv medija koji su prenosili te laži. Na kraju sam dobio, doduše to je prvostepena presuda. No, to ništa ne znači. Ta ljaga ostaje. To što želi da postigne u tom trenutku, kod jednog dijela ljudi postiže", naveo je Bosić.

Naglasio je da Dodik, svaki put kada je u krizi, u javnost plasira slične priče.

"Drugi dio priče je oko narandžastih revolucija koje se pripremaju u inostranstvu. Uvijek se to ponavlja i svake godine imate neku takvu situaciju. To je bilo isto u vrijeme kada smo pripremali proteste u Banjaluci, miting i kontramiting, tako da se sve vrti u krug", dodao je Bosić.

Jednostavno, potcrtao je, takav nivo bezočnih laži teško je objasniti. 

"Uostalom, neka Dodik kaže gdje su mu dokazi za to. Prošli put kada su nas optuživali za Soroša, oni su čak i iznijeli u javnost neki dokument, za koji se odmah, na prvi pogled, ustanovilo da je falsifikovan. Soroševa kancelarija u Sarajevu odmah je izašla sa tvrdnjom da to nije tačno, da je to falsifikat, ali džaba. Kada lažna vijest prođe, vrlo teško je to demantovati", rekao je on.

(Vijesti.ba)