Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


20.10.2017. / 20:25h Politika - Mirko Šarović

Dok smo mi bili vlast u RS, Dodik se ubio zviždeći, dlaka mu sa glave nije falila

Dok smo mi bili vlast u RS, Dodik se ubio zviždeći, dlaka mu sa glave nije falila
Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarisao je za TV1 dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kazavši da opozicija ima puno pravo na onakav oblik parlamentarne borbe ali i na vanparlamentarnu borbu.

"Ako zviždite u parlamentu, a to je dozvoljeno bilo gdje, dok rušenje sistema i državni udar znači da ste učinili krivično djelo ali zviždati nije krivično djelo, nego da ste ometali rad parlamenta što se kažnjava opomenama", rekao je Šarović.

On je podsjetio na činjenicu da je Dodik svojevremeno isto tako zviždao, pa mu, kako kaže Šarović, nije falila dlaka sa glave, te da zbog toga nikada nije bio optužen za rušenje sistema.

"Uostalom, Dodik je zviždao 1996 i 1997 godine, ubio se od zviždanja sa sindikatom ispred vlade koju su vodili SDS i PDP pa mu nije falila dlaka sa glave, i nikad nismo rekli da on ruši sistem. Legitimno je što radi opozicija i taj standard dozvoljenog je veći za njih nego za poziciju. Pa ne očekujemo mi da izađe pozicija i zviždi jer za to nema potrebe. Za iznošenje svog stava opozicija može da koristi i parlamentarna i vanparlamentarna sredstva", kazao je Šarović.
 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još