Sarajevo -3 °C Nedjelja 25.02.


20.10.2017. / 15:01h BiH - Akcija "Kod"

Tuzlanska policija uhapsila tri osobe i zaplijenila 16 kilograma droge

Tuzlanska policija uhapsila tri osobe i zaplijenila 16 kilograma droge
Tri osobe su uhapšene i zaplijenjeno je 16 kilograma droge u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) koja je danas provedena na području Lukavca, Gračanice i Pelagićeva.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, tačnije Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina danas su izvršili pretrese na četiri lokacije u TK i Republici Srpskoj.
 
Prema riječima glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića, pretresi su izvršeni na dvije lokacije u Luakvcu, zatim Gračanici i Pelagićevu.
 
"Tom prilikom slobode su lišene tri osobe koje će u izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Prilikom pretresa kod osoba u Pelagićevu je pronađeno 15 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, a kod osoba na području TK je pronađen jedan kilogram kanabisa i jedan pištolj", istakao je Šarić.
 
Današnja aktivnost je nastavak akcije "Kod" u okviru koje je u ranijem periodu zaplijenjeno osam kilograma droge.

 

(Vijesti.ba / Klix)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!