20.10.2017. / 14:15h Obrazovanje - Mostar

Dilberović primila sudionike 'Europske noći istraživača 2017'

Dilberović primila sudionike 'Europske noći istraživača 2017'
Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović primila je u petak u Mostaru mostarske srednjoškolce, mlade znanstvenike, istraživače i njihove mentore koji su sa svojim projektima sudjelovali na manifestaciji "Europska noć istraživača 2017".

Svoje znanstvenoistraživačke projekte predstavili su Srednja medicinska škola Mostar, Druga gimnazija Mostar i Gimnazija Mostar. Radi se o ukupno šest projekata iz oblasti biologije, kemije, fizike i ekologije.
 
Ministrica Dilberović čestitala je učenicima na kreativnosti i inovativnosti koja je, kako je kazala, rezultirala zanimljivim znanstvenoistraživačkim projektima.
 
- Važnost ovakvih manifestacija je to što su uključeni srednjoškolci, studenti i volonteri, ljudi koji žele biti inovativni, kreativni i žele sudjelovati u znanstveno-istraživačkom radu - istaknula je ministrica Dilberović.
 
Obećala je da će i ubuduće poticati kreativnost, inovativnost, istraživanje, u želji da mladi u Bosni i Hercegovini budu u korak s Europom, istaknuvši kako Federalno ministarstvo obrazovanja i znanost prepoznaje značaj takvih i sličnih projekata.
 
Srednja medicinska škola Mostar predstavila je svoja tri projekta, prvonagrađeni i drugonagrađeni projekt "Proizvodnja električne energije iz biomase" i "Zagađenost rijeke Neretve krupnim otpadom" te projekt "Eko-kozmetika".
 
Gimnazija Mostar osvojila je treću nagradu za projekt "Utjecaj različitih pića na zubnu caklinu".
 
Predstavljeni je i projekt "Elektrokemija" Gimnazije Mostar te projekt Druge gimnazije Mostar "Karta za budućnost".
 
Manifestacija "Europska noć istraživača" pokrenuta je 2005. pod pokroviteljstvom Europske unije i obilježava se u brojnim gradovima širom Europe svakog posljednjeg petka u rujnu, s ciljem promocije znanstvenih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o važnosti znanstveno-istraživačkog rada.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!