Sarajevo -3 °C Nedjelja 25.02.


20.10.2017. / 12:40h Politika - Vukota Govedarica za Vijesti.ba

Režim u RS je u defanzivi i služi se političkim gadostima da bi sanirao lošu poziciju u kojoj se nalazi

Režim u RS je u defanzivi i služi se političkim gadostima da bi sanirao lošu poziciju u kojoj se nalazi
Kada se Milorad Dodik i njegova politička partija nađu u neizlaznoj političkoj situaciji, tog momenta se lansira priča kako je opozicija dobila neki ogromni novac za rušenje Republike Srpske, upozorio je u komentaru za Vijesti.ba predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, komentarišući posljednje izjave predsjednika RS-a i SNSD-a.

Naime, Dodik tvrdi da je iz relevantnih obavještajnih institucija u regionu, dobio informaciju u kojoj piše da pet miliona KM košta podrška destabilizaciji Narodne skupštine. Kako je naveo, u informaciji stoji i da će opozicija dobiti pet miliona KM, ako uspije s kontinuiranim aktivnostima rušenja institucija RS-a do narednih izbora.

Predsjednik SDS-a konstatovao je da, nažalost, ovakve optužbe nisu po prvi put iznesene na račun Saveza za promjene, što, kako je istakao, govori o kontinuitetu ogavnih političkih napada i notornih neistina na račun političkih patrija iz opozicije. 

"Šta možemo primijetiti iz svih tih napada? Kada se Milorad Dodik i njegova politička partija nađu u neizlaznoj političkoj situaciji, tog momenta se lansira priča kako je opozicija dobila neki ogromni novac za rušenje Republike Srpske. Evidentno je da je režim u defanzivi i da mora da se služi raznim političkim gadostima kako bi sanirao lošu poziciju u kojoj se nalazi. Njihov najveći problem jeste taj što moraju povući odluku o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH na kojoj su pravili veliku platformu o zaštiti nacionalnih interesa, a u stvari sada je vidljivo o kakvoj prevarantskoj politici je riječ", naveo je Govedarica u izjavi za Vijesti.ba.

Lider SDS-a je kategoričan - Milorad Dodik je prošlost, ali nažalost on to ne vidi i što prije ode sa političke scene, Republika Srpska će imati veću šansu da opstane. 

"U protivnom, on će nas odvući na dno u kome je spreman prodati Republiku Srpsku samo da bi spasio svoju političku čapru. Ustvari, kada bolje razmislim, riječ je o čovjeku čiji karakter je ništavan, a takvi ljudi su spremni na sve samo da bi zaštitili svoj interes. To je jedan politički primitivac, ali nažalost istovremeno je predsjednik Republike", smatra Govedarica.

No, kako je istakao, nije mu jasno čega se plaši predsjednik RS-a, ukoliko su tačna određena istraživanja po kojima je SNSD ima nadpolovičnu većinu. 

"Neka raspusti parlament, sprovede referendum 19. novembra i vanredne parlamentarne izbore do kraja godine. Naravno, on to ne smije da uradi jer je riječ o jednoj političkoj kukavici koja umije samo da širi strah kod naroda zato što sam živi u strahu pri pomisli da će jednog dana morati da siđe sa vlasti i morati da odgovara za sva nedjela koja je učinio sopstvenom narodu. Nažalost, sve što je taj dan bliži, on će biti sve gori", poručio je predsjednik SDS-a.

(Vijesti.ba)