Sarajevo -1 °C Utorak 20.03.

13.10.2017. / 15:40h BiH - Rotary Club Sarajevo Ilidža

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa

Rotary Club Sarajevo Ilidža već godinu dana radi na projektu podrške korisnicima Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu. U toku je prikupljenje sredstava za nabavku štampača na Brajevom pismu, a shodno projektu je snimljena pjesma i spot ''Šareni svijet'' koji će biti pušten u javnost i medije putem zvaničnog Youtube kanala ovog kluba 15. oktobra, na Međunarodni dan bijelog štapa.

Rotary Club Sarajevo Ilidža već godinu dana radi na projektu podrške korisnicima Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu. U toku je prikupljenje sredstava za nabavku štampača na Brajevom pismu, a shodno projektu je snimljena pjesma i spot ''Šareni svijet'' koji će 15. oktobra biti pušten u javnost i medije putem zvaničnog Youtube kanala ovog kluba.

"Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu izrazio je potrebu za novim štampačem koji će služiti njihovim korisnicima za buduće i naprednije obrazovanje, a projekat 'Šareni svijet' upravo ima za cilj nabavku takvog štampača", saopštio je Rotary Club.

Pjesma i spot ''Šareni svijet'' sniman je zajedno sa korisnicima Centra, a svoj glas je darovala Ammara Mistrić.

Rotary Club Sarajevo Ilidža dio je globalne Rotary neprofitne organizacije, koja radi na podršci i pomoći lokalnoj zajednici kroz programe koji se finansiraju iz donacija i dobrovoljnih priloga članova i prijatelja kluba. 

(Vijesti.ba)