Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


12.10.2017. / 10:56h Regija - Šef srpske diplomatije

Dačić: Nadam se da ću biti živ kad Srbija uđe u EU

Dačić: Nadam se da ću biti živ kad Srbija uđe u EU
Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u nasem regionu, rekao je danas potoredsjednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbjednosnosm forumu.

Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u nasem regionu, rekao je danas potoredsjednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbjednosnom forumu.

U okviru teme glavnog panela danas, a koja se odnosi na Berlinski proces i domenet, Dačić je između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš - Priština - Tirana, koji je on ,akako je rekao, kandidaovao još na prvom sastanku ministara spoljnih poslova balkanske šestorke.

"No, bez obzira na to sto će svako da mjeri neke projekte i koliko su realizovani, mislim da je sama ideja korisna i pozitivna za naš region i zahvlalni smo svima koji su pokrenuli Berlinski proces", poručio je Dačić, koji je najavio da će naredne godine domaćin glavne konferencije biti London.

Kako je primijetio, iako su otišli iz EU, nisu otišli iz Evrope i zainteresovani su za naš region.

Sama ideja da se evropske zemlje bave idejom proširenja na Zapadni Balkan je za nas izuzetno značajna i ja u tome vidim najveću političku korist, zaključio je Dačić, dodajući da su sve drugo projekti o kojima će se razgovarati i dogovarati, te još jednom zahvalio Njemačkoj koja je taj projekat pokrenula.

Kako je rekao, nada se da će biti živ kad Srbija uđe u EU, jer je bio šef diplomatije kad je proces počeo.

"Za razliku od Tuske", poručio je šaljivo.

 

(Vijesti.ba / NN)


Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još