Sarajevo -2 °C Petak 23.03.

10.10.2017. / 13:08h Crna hronika - UIO BiH

Oduzeta razna tekstilna roba i veća količina rezanog duhana

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su veću količinu rezanog duhana i razne tekstilne robe na područiju Tuzle i na putnom pravcu Bijeljina-Brčko, kao i Brčko Orašije u vrijednost 80.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su veću količinu rezanog duhana i razne tekstilne robe na područiju Tuzle i na putnom pravcu Bijeljina-Brčko, kao i Brčko Orašije u vrijednost 80.000 KM.

Pripadnici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja i Grupe za istrage, Regionalni centar Tuzla, na osnovu višemjesečnog operativnog rada na područiju grada Tuzla oduzeli su veću količinu rezanog duhana. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila u vlasništvu Lj.M., otkrili su i oduzeli 149 kg sitno rezanog duhana bez zakonom propisanih akciznih markica.

Na osnovu operativnih saznanja, službenici UINO, Grupa za provođenje propisa Regionalnog centra Tuzla, na putnim komunikacijama Bijeljina- Brčko i Brčko- Orašije otrkili su i oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda. Radilo se o 1266 komada tekstilnih proizvoda poznatih marki (Adidas, Nike) i 423 muške jakne, koje su stranog porijekla i bez propisane dokumentacije.

Prilikom poduzimanja mjera iz svojih nadležnosti korištena je specjalistička oprema za pregled vozila, koja je donirana od strane Vlade SAD putem programa EXBS. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!