Sarajevo -2 °C Subota 24.02.


10.10.2017. / 13:01h Crna hronika - Granična policija BIH

Državljanin Srbije lišen slobode zbog ubistva

Državljanin Srbije lišen slobode zbog ubistva
Službenici Jedinice granične policije Višegrad 10.10.2017. godine lišili su slobode R.R. (1955.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Okružni sud u Istočnom Sarajevu raspisao potjernicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „ubistvo“.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad 10.10.2017. godine lišili su slobode R.R. (1955.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Okružni sud u Istočnom Sarajevu raspisao potjernicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „ubistvo“. Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište. Državljanin Republike Srbije bit će predat nadležnom organu.

Osobama s područja Kosova nije dozvoljen ulazak u BiH

Službenici JGP-a Brčko 10.10.2017. nisu dozvolili ulazak u BiH sedam osoba s područja Kosova zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH. Kontrolirani su na MGP-u Brčko. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.  

Otkrivena falsificirana vozačka dozvola Poljske

Službenici JGP-a Orašje 9.10.2017. otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Poljske koju je na uvid dao C.H. (1996.) prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Šamac. Državljanin Republike Turske kontroliran je u vozilu Touran, bh. registarskih oznaka. Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv C.H. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!