Sarajevo 10 °C Subota 17.03.


04.10.2017. / 18:22h Ekonomija - Novi Sad

Šaroviću nagrada "Dunavski cvet" za rad i regionalnu saradnju

Šaroviću nagrada
Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirku Šaroviću sutra će biti uručena nagrada za rad i doprinos regionalnoj saradnji ''Dunavski cvet''.

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirku Šaroviću sutra će biti uručena nagrada za rad i doprinos regionalnoj saradnji ''Dunavski cvet''.
 
Ovo regionalno priznanje Šaroviću će biti dodijeljeno u Novom Sadu, na šestom Dunavskom biznis forumu, a jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja "Dunavski cvet", je i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. Među laureatima je i Viktor Orban, predsjednik Vlade Mađarske, kao i Andrej Danko, predsjednik Narodne skupštine Slovačke.
 
Priznanje se dodjeljuje istaknutim pojedincima i organizacijama za njihov doprinos izgradnji i razvoju prosperiteta. U obrazloženju nagrade ministru Šaroviću posebno se ističe njegov doprinos u povezivanju ljudi, ideja i tržišta te uklanjanju barijera u ekonomskoj saradnji i trgovini sa Srbijom i drugim zemljama u regionu.
 
Šesti po redu "Dunavski biznis forum", koji će se, s motom "Svi za jednog, jedan za sve", 5. i 6. oktobra održati u Master centru Novosadskog sajma, okupit će privrednike 14 država. Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala.
 
Cilj da se na temelju Dunavske strategije koju je usvojila Evropska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se naprave planovi za budućnost u cilju što bolje iskorištenosti mogućnosti koje pruža saradnja država koje pripadaju dunavskom slivu.
 
Partneri su Privredna komora Vojvodine, Savjet dunavskih gradova i regiona, Stalna konferencija gradova i općina Srbije i Spoljnotrgovinska komora BiH, saopćeno je iz Ministarstva spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!