Sarajevo -2 °C Subota 24.02.


14.09.2017. / 13:30h BiH - Granična policija BiH

Uspješno okončana međunarodna akcija Dardaneli

Uspješno okončana međunarodna akcija Dardaneli
Semir Pašanbegović, načelnik Centralnog istraživackog ureda rekao je danas da je cilj međunarode akcije Dardaneli bio identifikacija organizovane grupe koja se bavila krijumčarenjem državljana Turske u zemlje EU.

Semir Pašanbegović,  načelnik Centralnog istraživackog ureda rekao je danas da je cilj međunarode akcije Dardaneli bio identifikacija organizovane grupe koja se bavila krijumčarenjem državljana Turske u zemlje EU.

Kako je najavio, saradnja sa ministarstvima unutrašnjih poslova  susjednih zemalja biće nastavljena.

Adnan Kosovac iz Granične policije BiH kazao je da je akcija počela krajem maja, a završena je juče.

'' Uhapšena je 21 osoba, od kojih je u BiH uhapšeno 11 i oni su državljani nape zemlje. Osumnjičeni su za krijumčarenje migranata'',kazao je on.

Pretresi su vršeni na području Velike Kladuše, Bihaća, Cazina.

' 'Na jednoj od lokacija pronasli smo 9 državljana Turske koji su bili spremni za prebacivanje u druge države. Dolazili su preko Sarajevskog aerodroma u BiH, a zatim ilegalno odlazili u zemlje EU, a druga ruta je preko Podgorice. Smještani su u privatne objekte, a onda najčešće noću su ih ilegalno prebacivali u Hrvatsku. Cijena za prebacivanje je od 3500 do 5000 eura'', napomenuo je on.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!