Sarajevo -2 °C Nedjelja 25.02.

14.09.2017. / 09:45h Crna hronika - Akcija "Plantaža"

Banjalučka policija zaplijenila 230 stabljika marihuane

Banjalučka policija jučer je u mjestu Donja Kola zaplijenila čak 230 stabljika indijske konoplje.

Banjalučka policija jučer je u mjestu Donja Kola zaplijenila čak 230 stabljika indijske konoplje.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Policijske stanice Banja  Luka-Lauš u srijedu su na osnovu operativnog rada na terenu te preduzimanja mjera i radnji usmjerenih na spriječavanje nelegalne proizvodnje i prometa opojnih droga u sklopu akcije "Plantaža 2017" u mjestu Donja Kola pronašli su 230 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju kao i sredstva koja služe za uzgoj.
 
Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka izvršen je pretres na tri lokacije u Banjoj Luci i to kuće, pomoćnog objekta, zemljišta i putničkog automobila marke Passat koje koristi A.Ć.(1972) iz Banje Luke, a koji se sumnjiči da je uzgajao indijsku konoplju namjenjenu za dalju distribuciju i konzumiranje. Lice je lišeno slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
 
Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenom, u zakonskom roku, preduzimat će se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!