13.09.2017. / 11:34h Regija - Viši sud u Podgorici

Četvrti dan suđenja, Dikić ponovo u zdravstvenoj krizi

Četvrti dan suđenja, Dikić ponovo u zdravstvenoj krizi
Na Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. listopada prošle godine.

Na Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. listopada prošle godine.

Četvrtog dana suđenja na početku ročišta ovdjetnik obrane Milan Petrović zatražio je da se optuženi, bivši voditelj srpske Žandarmerije, Bratislav Dikić, žurno zdravstveno zbrine, kako bi bio podvrgnut kirurškoj operaciji, nakon nalaza ljekara s Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

On je pojasnio da su sudu dostavili podnesak i nalaz ljekara s VMA, Zorana Mirkovića, koji je naveo, na osnovu dokumentacije i pregleda Dikića u kolovozu ove godine, da je žurno potrebna operacija, prenosi Tanjug.

Petrović je zatražio odgađanje današnjeg pretresa, radi poduzimanja žurnih mjera za optuženog, kako ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja Bratislava Dikića.

Optužnicom Specijalnog tužiteljstva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

I odvjetnik Goran Petronijević apelirao je na sudiju da se prijedlog Petrovića žurno uzme u razmatranje.

Podsjeća da nisu željeli odlaganje pretresa, navodeći da je u ovom trenutku potrebna žurna operacija.

"Molim vas da sve poduzmete, u suprotnom ćemo imati drugačiju odluku u odnosu na bilo kakvu odluku ovog suda, a to je smrtna kazna", upozorio je Petronijević.

Optuženi Bratislav Dikić je priopćio da je točno da trpi bolove, da je primio terapiju i da prethodne noći nije spavao.

"Ne tražim odlaganje pretresa, pratit ću koliko budem mogao, a ukoliko ne budem mogao, obratit ću se sudu", rekao je Dikić.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!