12.09.2017. / 15:26h Regija - Preko 300 učesnika

Podgorica domaćin Foruma gradonačelnika 17 država

Podgorica domaćin Foruma gradonačelnika 17 država
Forum gradonačelnika glavnih gradova država centralne i istočne Evrope i Kine, koji će okupiti preko 300 učesnika, biće održan u petak i subotu, 14. i 15. septembra u Podgorici.

 Forum gradonačelnika glavnih gradova država centralne i istočne Evrope i Kine, koji će okupiti preko 300 učesnika, biće održan u petak i subotu, 14. i 15. septembra u Podgorici.

Na Forumu će učestvovati delegacije iz 17 država, među kojima i kineska delegacija, koju će predvoditi gradonačelnik Pekinga Chen Jining, javlja Anadolu Agency (AA).
 
Forum se održava u okviru inicijative o saradnji između Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, a učestvovaće gradonačelnici i predstavnici glavnih gradova Kine, Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske, Litvanije, Estonije, Letonije, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije, kao i predstavnici privrednih komora i biznis alijansi, diplomatskog kora i medija.
 
Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, kazao je na konferenciji povodom najavljenog događaja da je održavanje Foruma gradonačelnika 17 država jedan od najvećih međunarodnih skupova koji se održava u Crnoj Gori od njene nezavisnosti.
 
"Imamo potvrdu od gradonačelnika Pekinga da će učestvovati na Forumu. Ovo je velika čast, ne samo za Podgoricu, već i Crnu Goru. Na Forumu će biti potpisano deset sporazuma o saradnji u različitim oblastima, a biće usvojena i zajednička deklaracija. Pozivam privrednike iz Podgorice i Crne Gore da uzmu aktivno učešće na Forumu“, kazao je Stijepović.
 
Saopšteno je da će u okviru Foruma biti održana dva posebno važna privredna događaja, Forum privrednih komora glavnih gradova koji će biti održan u formi okruglog stola, kao i Biznis forum 16+1 koji će biti održan u formi panela.
 
Učešće na Forumu osim gradonačelnika Pekinga, potvrdili su i gradonačelnici Zagreba, Viljnusa, Varšave, Tirane, Talina, Sofije, Skoplja, Sarajeva, Rige, Praga, Ljubljane, Bukurešta, Budimpešte, Bratislave i Beograda.

 

(Vijesti.ba / AA)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!