Sarajevo -1 °C Utorak 20.03.


23.08.2017. / 15:17h Crna hronika - Granična policija BiH

Otkriveno 12 ilegalnih migranata; Spriječeno krijumčarenje robe

Otkriveno 12 ilegalnih migranata; Spriječeno krijumčarenje robe
Službenici Jedinice granične policije Trebinje 23. i 22. augusta 2017. godine spriječili su 12 stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice.

Otkriveni su na više lokacija u graničnom pojasu na području Gackog. Nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Alžira, Sirije i Libije. U skladu sa Zakonom o strancima prekršajno su procesuirani pred Osnovnim sudom u Trebinju i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje. 
 
Spriječeno krijumčarenje robe na području Bijeljine
 
Službenici JGP Bijeljina 23.8.2017. spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Robu su N.N. osobe pokušale prokrijumčariti čamcem preko rijeke Drine. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju i otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela.

 

(Vijesti.ba)
 
 
 

 


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!