23.08.2017. / 09:55h Regija - Sastanak u Beogradu

Govedarica i Vučić: Poraziti prljave interese političkih partija

Govedarica i Vučić: Poraziti prljave interese političkih partija
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica razgovarao je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem je prenio svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj.

Govedarica je naglasio da je Republici Srpskoj danas potrebna jedna moderna nacionalna politika koja definiše odgovornost prema sopstvenom narodu u kojoj moraju biti poraženi "prljavi interesi bilo kojih političkih partija“, saopćeno je iz SDS-a.

- Jedna od osnovnih odlika takve politike treba da bude ekonomski napredak kako bi se poboljšao standard građana i zaustavio odliv stanovništva - istakao je Govedarica.

Vučić i Govedarica su se saglasili da je "protekli vijek za srpski narod bio vijek stradanja, a da pred nama mora biti vijek izgradnje i prosperiteta, te da zbog interesa srpskog naroda ali i svih ostalih, dijalog i traženja rješenja nemaju alternativu".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica složili su se da je potrebno ubrzati realizaciju regionalnih projekata koji će infrastrukturno povezati region, ali i povećati njegov privredni potencijal i privući investitore.

Govedarica je izrazio zahvalnost predsjedniku Vučiću za podršku Srbije i njega lično Republici Srpskoj i izrazio uvjerenje da će Republika Srpska, kao i dosad imati punu podršku Srbije na putu ka očuvanju sopstvenog integriteta i svega onoga što je stvarano u proteklih skoro tri decenije, saopćeno je iz SDS-a.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još