Sarajevo -6 °C Nedjelja 25.02.


22.08.2017. / 23:06h Dobar - Salko Bukvarević

Ispunjeni zahtjevi boraca

 Ispunjeni zahtjevi boraca
Bivši borci Armije BiH, koji su ispred zgrade Vlade FbiH od sredine june, najavili su višednevni štrajk glađu. Ipak, jučer započeti danas su prekinuli. Kažu neće odustati dok nadležni ne ispune njihove zahtjeve.

S druge strane, resorni ministar Salko Bukvarević tvrdi da su zahtjevi boraca već ispunjeni i pita se da li ti ljudi možda imaju neki drugi cilj.
 
Osnovni zahtjevi boraca su jedinstveni registar i prestanak finansiranja svih boračkih organizacija u Federaciji i borački dodatak, već su ispunjeni. Tvrdi ovo resorni ministar Salko Bukvarević.
 
“Resorno ministarstvo je prihvatilo sve zahtjeve koji su u nadležnosti ministarstva i Vade Federacije”, kaže Bukvarević.
 
Ministar tvrdi i da je uvijek bio spreman za razgovore sa svim borcima i da je bezbroj puta ove pozvao na razgovor.
 
“Pa nije problem. Ja sam već više puta bio. Ne samo ja. Bili su i savjetnici premijera i premijer. Više puta smo bili s njima na razgovoru i više puta prezentirali šta je to realno moguće učiniti. Ja zasita ne vidim nikakv razlog da oni ne odrede svoju delegaciju kao i svi drugi koji su bili ispred zgrade Vlade. Ukoliko oni nemaju neke druge svoje ciljeve”, kaže Bukvarević za TV1.

 

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak