22.08.2017. / 17:52h BiH - Društvo za ugrožene narode

Oslobađanjem Mladićevih jataka Beograd se narugao ne samo žrtvama genocida već i međunarodnoj zajednici

Oslobađanjem Mladićevih jataka Beograd se narugao ne samo žrtvama genocida već i međunarodnoj zajednici
Društvo za ugrožene narode za BiH sa zaprepašćenjem je primilo odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom su oslobođeni jataci ratnog zločinca i počinioca genocida Ratka Mladića.

Po presudi Međunarodnog suda pravde u Den Hagu po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore izrečene 2007. godine genocid u Srebrenici počinile su institucije bosanskih Srba. Srbija je oslobođena krivice za genocid ali je proglašena krivom zato što nije uhapsila haškog optuženika i bjegunca, ratnog komandanta Ratka Mladića. Srbija je imala obavezu odmah da ga uhapsi.
 
„Nalazimo neprimjerenim to što Srbija ne samo da nije priznala genocid u Srebrenici već je svojim nečinjenjem omogućila Ratku Mladiću da više godina uživa na slobodi. Oslobađanjem onih koji su skrivali Ratka Mladića Beograd se narugao ne samo žrtvama genocida već i međunarodnoj zajednici“, istakla je Fadila Memišević, predsjednica Društva za ugrožene narode za BiH.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još